Re: cukier a choroby

1
z tego co czytałem na wielu stronach i artykułach wnioskuje że:

cukier jest jedną z głównych przyczyn chorób w tym raka.

Jako narkotyk spożywany w większej ilości powoduje osłabienie krwi które organizm równoważy uwolnieniem składników mineralnych co mocno zubaża odporność organizmu gdyż zostają wydalone z ciała razem z tym co trujące.

Niedobór minerałów jest główną przyczyną raka i nie tylko bo i depresje mogą sie przytrafić i inne psychiczne dolegliwości.

Im więcej chemii sztuczności w organiźmie tym mocniej organizm traci minerały i staje sie jak las po wycince drzew.

Coca cola, pepsi i inne napoje z konserwantami syntetycznymi i sztucznymi słodzikami chyba przodują w eliminacji minerałów z organizmu.

Spożywanie tabletek mineralnych jest nieskuteczne gdy ciągle sie zatruwa organizm cukrem i innymi niezdrowymi produktami.
Tabletki z minerałami połknięte w całości, lądują w całości niestrawione w oczyszczalniach ścieków. Są tak robione żeby przechodziły przez jelita tracąc tylko niezdrową otoczke. Ssij gorzkie tabletki jeśli zależy ci na swoim zdrowiu.
Smak gorzki jest najzdrowszy. Jeśli gorzkie kakao poczujesz jako słodkie mimo że będzie bez cukru to już połowa sukcesu w odstawieniu cukru-trucizny
Ostatnio zmieniony 31 sty 2013, 20:28 przez Ja?!, łącznie zmieniany 1 raz.

Re: cukier a choroby

2
Cukier działa na mózg podobnie jak narkotyki.

Uzależnienie od cukru

kto chce poszpera
zdziwiłam się bardzo kiedy usłyszałam, że uzależnieni od cukru leczy się w tym samym miejscu gdzie narkomanię - opowiadała o tym pani prof. specjalistka od leczenia uzależnień i z cukrem pożegnać się nie jest łatwiej niż z narkotykami - ot kicha dopiero
Ostatnio zmieniony 31 sty 2013, 22:12 przez baabcia, łącznie zmieniany 1 raz.
przechadzam się pomiędzy [email protected]

Re: cukier a choroby

3
a wiesz co mi pomogło ?
Kontemplacja cechy przyjemność i zadowolenie, wystarczyło sie skupić na tych cechach dwa dni by decyzja o rzuceniu cukru była łatwa i możliwa.

Dzieje sie tak bo narkotyk podnosi poziom jakiegoś uczucia jak radość, szczęśliwość i inne bardzo przyjemne cechy, tyle że robi to sztucznie. Więc jeśli zrobimy to świadomie to dostarczenie tego z zewnątrz przestanie mieć sens.
Ponieważ słowo połączone z uczuciem ma moc stwórczą i ciało samo zwiększa produkcje tego co wcześniej otrzymywało w sztucznej postaci.
Jest zdrowiej i taniej.

Tak naprawde ciało potrzebuje uczuć a nie narkotyków ale z braku dobrego pustke wypełnia coś złego.
Ostatnio zmieniony 31 sty 2013, 22:56 przez Ja?!, łącznie zmieniany 2 razy.

Re: cukier a choroby

7
jakiś zainfekowany jesteś ? , jaka prowokacja ? cukier ma chłodną nature stąd odruch skupiajacy -krzepiący , bardzo dobry dla suchotników z przegrzanym organizmem
Ostatnio zmieniony 06 lut 2013, 20:54 przez Crows, łącznie zmieniany 1 raz.
:
:

..PHZ - poza horyzontem zdarzeń ..

Re: cukier a choroby

8
skupiasz na jednym elemencie że jest suchy mokry zimny ciepły, jest to mocno zawężone postrzeganie rzeczywistości, bywa pomocne ale jako ppmoc a nie wyrocznia.

Zapominasz o chemii jaka miała miejsce w styczności z cukrem, na końcu zmielone spalone kości zwierząt odfiltrowują z cukru wszystko co nie pptrzebne według producenta.

Te kości zabitych zwierząt w kontakcie z płynem cukrowym wprowadzają pewną energie która jest zakodowana w końcowym produkcie.
Ta energia to śmierć, zniszczenie, destrukcja, działa to podobnie jak w przypadku preparatów homeopatycznych tyle że mocniej.

Przestań powtarzać komunistyczne krzepiące bzdury zprzed kilkudziesięciu lat. Robisz to już drugi raz w przeciągu roku.
Ostatnio zmieniony 06 lut 2013, 21:22 przez Ja?!, łącznie zmieniany 1 raz.

Re: cukier a choroby

9
zachowuj sie kiedy ktoś inny chce coś wyrazić innym niż ty językiem , jeśli chcęsz by wszyscy tu miedlili pod twój guścik to załóż sobie swoje forum tylko dla powtarzających wyświechtane wiadomości wyczytane w necie
ponadto twój styl ogłaszania wszystkiego co tobie szkodzi jako wszelka szkodliwość dla fszystkich napawa już jakąś fobią ,
cukier ma swoje cechy szkodliwe ale też ma swoje pozytywne cechy .
Ostatnio zmieniony 06 lut 2013, 21:39 przez Crows, łącznie zmieniany 2 razy.
:
:

..PHZ - poza horyzontem zdarzeń ..

Re: cukier a choroby

13
Crows pisze:dla kogo ? bo nie ma takiej taryfy jednakowej dla wszystkich
dla ciebie, odpowiedz znając swój organizm, jaka ilość cukru jest bezpieczna
Ostatnio zmieniony 07 lut 2013, 10:58 przez Ja?!, łącznie zmieniany 1 raz.

Re: cukier a choroby

14
ja rzadko używam białego cukru , czasem trzcinowy , ale białego doładuje gdy wiem że mi jest potrzebny .
Ostatnio zmieniony 07 lut 2013, 16:43 przez Crows, łącznie zmieniany 1 raz.
:
:

..PHZ - poza horyzontem zdarzeń ..

Re: cukier a choroby

21
Crows pisze:wiec o czym tu gadamy o węglowodanach czy o białym cukrze ?
od początku o białym cukrze rafinowanym zwanym potocznie - cukrem
Ostatnio zmieniony 07 lut 2013, 23:01 przez Ja?!, łącznie zmieniany 2 razy.

Re: cukier a choroby

22
Od dziesięcioleci kwitnie korupcja w europejskich i światowych ośrodkach zajmujących się kontrolowaniem jakości produktów żywnościowych. Sięga aż po najwyższe stołki pracowników WHO.
Dane dotyczące "docukrzania" powalają, szkoda, że nie dysponuję obejrzanym na Planete materiałem, gdzie m.in. zabierał głos człowiek odpowiedzialny za sporządzanie jednego z pierwszych raportów dot. szkodliwości nadmiernego spożywania cukru i rzeczywistej dawki, niezbędnej dla prawidłowego funkcjonowania ludzkiego organizmu. Pierwotnie wyśmiewany, marginalizowany. Były (emerytowany) pracownik, obecnie starający się ujawniać manipulacje danymi niezależnych ośrodków badawczych.
W jaki sposób są perfidnie fałszowane, dlaczego patronat imprez prozdrowotnych obejmują olbrzymie korporacje, dlaczego w wew. spotkaniach firmowych dotyczących efektywnej sprzedaży produktów spożywczych uczestniczą światowej sławy (rozpoznawalni na rynku) lekarze dietetycy i pokrewni im specjaliści, zajmujący się tworzeniem profesjonalnych publikacji, promujących i upowszechniających zdrowy tryb życia.
Głos wspominanego emerytowanego pracownika naukowego jednak nie jest "wołaniem na puszczy": "WHO: spożycie cukru należy zmniejszyć co najmniej o połowę.".
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2014, 18:05 przez Abesnai, łącznie zmieniany 1 raz.
Wypowiadaj swoją prawdę jasno i spokojnie, wysłuchaj innych, nawet tępych i nieświadomych, oni też mają swoją opowieść. Porównując się z innymi, możesz stać się próżny i zgorzkniały, zawsze bowiem znajdziesz lepszych i gorszych od siebie.

Re: cukier a choroby

23
Ustalmy fakty.
Cukier jest potrzebny w takiej ilości, by mógł być zmetabolizowany w ciągu kilku godzin z zamianą na potrzebną energię, a nie na niepotrzebny, odkładający się materiał zapasowy w ciele. Dobrze o tym wiedzą praktycy cukrzycowi, którzy wiedzą, że jedyną zdrową dietą w cukrzycy jest dieta zrównoważona o nie nadmiernej kaloryczności. Zrównoważona, to znaczy zawierająca węglowodany, w tym nawet łyżeczkę dżemiku na śniadanie, na rozpęd energetyczny. Jednak nie więcej, lub niedużo więcej.

Umiar, umiar, Boski umiar ... prowadzi do Boskiej Harmonii :)
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2014, 12:53 przez maly_kwiatek, łącznie zmieniany 1 raz.
[img]https://zenforest.files.wordpress.com/2 ... .jpg?w=529[/img]

Re: cukier a choroby

24
Mam, "wyguglowałem" ! Wyemitowali dokument na TVN Style i ktoś wrzucił na CDA.

Tajemnice korporacji odc.6 Słodka trucizna.

Spożycie cukru we Francji wynosi obecnie 34 kilogramy rocznie. Piętnaście lat temu przeciętny Francuz zjadał połowę tej ilości. 80 procent cukru, który spożywamy jest ukryte w różnego rodzaju gotowych produktach jak „zdrowe” płatki śniadaniowe, jogurty i posiłki do podgrzania. Przez ostatnie dekady lobby producentów cukru działało niezwykle intensywnie. Działania te spowodowały nie tylko dezinformację konsumentów na temat ilości cukru w poszczególnych produktach, ale także odnośnie wpływu cukru na zdrowie ludzi. Zdaniem niektórych lekarzy, cukier to nie tylko puste kalorie, ale trucizna tak samo niebezpieczna, jak papierosy. Cukier odpowiada za liczne choroby, włącznie z tymi najbardziej niebezpiecznymi jak nowotwory. Nie jest już tajemnicą, że plaga otyłości wśród najmłodszych to wynik diety bogatej w cukier, wciąż jednak producenci cukru odżegnują się od wiązania ich produktu z chorobami serca, zaburzeniami jedzenia czy rozwojem nowotworów. Gdzie leży prawda i czy jest szansa, że wkrótce ujrzy ona światło dzienne ?
źródło http://www.tvnstyle.pl/aktualnosci,1865 ... 95306.html

Maly kwiatku, polecam :) Główny problem tkwi właśnie w docukrzaniu produktów spożywczych, przykładowo jogurtów, płatków śniadaniowych, napoi itd. .
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2014, 13:15 przez Abesnai, łącznie zmieniany 1 raz.
Wypowiadaj swoją prawdę jasno i spokojnie, wysłuchaj innych, nawet tępych i nieświadomych, oni też mają swoją opowieść. Porównując się z innymi, możesz stać się próżny i zgorzkniały, zawsze bowiem znajdziesz lepszych i gorszych od siebie.

Re: cukier a choroby

26
kto Ci wmówił że cukier jest potrzebny ? organizm sam wytwarza cukier prosty z warzyw zbóż orzechów i owoców, przerabia węglowodany złożone na proste i otrzymuje dodatkowo mikro i makro elementy. A co otrzymuje ciało od cukru białego ?
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2014, 2:14 przez Ja?!, łącznie zmieniany 1 raz.

Re: cukier a choroby

27
:hello: Witajcie po dłuuuuuugiej przerwie !!!!!!! Od 17 lat choruję na cukrzycę i kto mówi że cukier w tej chorobie jest niepotrzebny jest w błędzie !!!!Jak nie zję coś z węglowodanów na kolacje to w nocy spada mi tak cukier i wtedy jest problem !!!!!!Cukierki lub kostki cukru noszę przy sobie zawsze (takie zalecenie diabetyka)Oczywiście w nadmiarze cukier bardzo szkodzi -szczególnie uszkadza siatkówkę oczu,nerki i najbardziej dokuczliwe (bynajmniej dla mnie )końcówki nerwowe
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zdrowie”

cron