Strona 1 z 1

Re: cukier a choroby

: 31 sty 2013, 20:28
autor: Ja?!
z tego co czytałem na wielu stronach i artykułach wnioskuje że:

cukier jest jedną z głównych przyczyn chorób w tym raka.

Jako narkotyk spożywany w większej ilości powoduje osłabienie krwi które organizm równoważy uwolnieniem składników mineralnych co mocno zubaża odporność organizmu gdyż zostają wydalone z ciała razem z tym co trujące.

Niedobór minerałów jest główną przyczyną raka i nie tylko bo i depresje mogą sie przytrafić i inne psychiczne dolegliwości.

Im więcej chemii sztuczności w organiźmie tym mocniej organizm traci minerały i staje sie jak las po wycince drzew.

Coca cola, pepsi i inne napoje z konserwantami syntetycznymi i sztucznymi słodzikami chyba przodują w eliminacji minerałów z organizmu.

Spożywanie tabletek mineralnych jest nieskuteczne gdy ciągle sie zatruwa organizm cukrem i innymi niezdrowymi produktami.
Tabletki z minerałami połknięte w całości, lądują w całości niestrawione w oczyszczalniach ścieków. Są tak robione żeby przechodziły przez jelita tracąc tylko niezdrową otoczke. Ssij gorzkie tabletki jeśli zależy ci na swoim zdrowiu.
Smak gorzki jest najzdrowszy. Jeśli gorzkie kakao poczujesz jako słodkie mimo że będzie bez cukru to już połowa sukcesu w odstawieniu cukru-trucizny

Re: cukier a choroby

: 31 sty 2013, 22:12
autor: baabcia
Cukier działa na mózg podobnie jak narkotyki.

Uzależnienie od cukru

kto chce poszpera
zdziwiłam się bardzo kiedy usłyszałam, że uzależnieni od cukru leczy się w tym samym miejscu gdzie narkomanię - opowiadała o tym pani prof. specjalistka od leczenia uzależnień i z cukrem pożegnać się nie jest łatwiej niż z narkotykami - ot kicha dopiero

Re: cukier a choroby

: 31 sty 2013, 22:56
autor: Ja?!
a wiesz co mi pomogło ?
Kontemplacja cechy przyjemność i zadowolenie, wystarczyło sie skupić na tych cechach dwa dni by decyzja o rzuceniu cukru była łatwa i możliwa.

Dzieje sie tak bo narkotyk podnosi poziom jakiegoś uczucia jak radość, szczęśliwość i inne bardzo przyjemne cechy, tyle że robi to sztucznie. Więc jeśli zrobimy to świadomie to dostarczenie tego z zewnątrz przestanie mieć sens.
Ponieważ słowo połączone z uczuciem ma moc stwórczą i ciało samo zwiększa produkcje tego co wcześniej otrzymywało w sztucznej postaci.
Jest zdrowiej i taniej.

Tak naprawde ciało potrzebuje uczuć a nie narkotyków ale z braku dobrego pustke wypełnia coś złego.

Re: cukier a choroby

: 01 lut 2013, 0:04
autor: baabcia
nie da się zaprzeczyć, że ludzie kochani i kochający mają zdecydowanie mniej problemów
a pogodni do tego mają jeszcze mniej

Re: cukier a choroby

: 06 lut 2013, 19:29
autor: Crows
cukier krzepi

Re: cukier a choroby

: 06 lut 2013, 20:46
autor: Ja?!
znowu prowokacja ? nudzi ci sie ?

Re: cukier a choroby

: 06 lut 2013, 20:54
autor: Crows
jakiś zainfekowany jesteś ? , jaka prowokacja ? cukier ma chłodną nature stąd odruch skupiajacy -krzepiący , bardzo dobry dla suchotników z przegrzanym organizmem

Re: cukier a choroby

: 06 lut 2013, 21:22
autor: Ja?!
skupiasz na jednym elemencie że jest suchy mokry zimny ciepły, jest to mocno zawężone postrzeganie rzeczywistości, bywa pomocne ale jako ppmoc a nie wyrocznia.

Zapominasz o chemii jaka miała miejsce w styczności z cukrem, na końcu zmielone spalone kości zwierząt odfiltrowują z cukru wszystko co nie pptrzebne według producenta.

Te kości zabitych zwierząt w kontakcie z płynem cukrowym wprowadzają pewną energie która jest zakodowana w końcowym produkcie.
Ta energia to śmierć, zniszczenie, destrukcja, działa to podobnie jak w przypadku preparatów homeopatycznych tyle że mocniej.

Przestań powtarzać komunistyczne krzepiące bzdury zprzed kilkudziesięciu lat. Robisz to już drugi raz w przeciągu roku.

Re: cukier a choroby

: 06 lut 2013, 21:39
autor: Crows
zachowuj sie kiedy ktoś inny chce coś wyrazić innym niż ty językiem , jeśli chcęsz by wszyscy tu miedlili pod twój guścik to załóż sobie swoje forum tylko dla powtarzających wyświechtane wiadomości wyczytane w necie
ponadto twój styl ogłaszania wszystkiego co tobie szkodzi jako wszelka szkodliwość dla fszystkich napawa już jakąś fobią ,
cukier ma swoje cechy szkodliwe ale też ma swoje pozytywne cechy .

Re: cukier a choroby

: 06 lut 2013, 22:22
autor: Ja?!
pozytywne cechy ma cukier do jakiej ilości dziennie według ciebie ?

Re: cukier a choroby

: 07 lut 2013, 6:40
autor: Crows
dla kogo ? bo nie ma takiej taryfy jednakowej dla wszystkich

Re: cukier a choroby

: 07 lut 2013, 9:25
autor: Nutka
Crows pisze:cukier krzepi
Od cukru sie zęby psują łe a jak na forumie występuje to masakra .

Re: cukier a choroby

: 07 lut 2013, 10:58
autor: Ja?!
Crows pisze:dla kogo ? bo nie ma takiej taryfy jednakowej dla wszystkich
dla ciebie, odpowiedz znając swój organizm, jaka ilość cukru jest bezpieczna

Re: cukier a choroby

: 07 lut 2013, 16:43
autor: Crows
ja rzadko używam białego cukru , czasem trzcinowy , ale białego doładuje gdy wiem że mi jest potrzebny .

Re: cukier a choroby

: 07 lut 2013, 16:49
autor: baabcia
dzem na śniadanie :) porywający

Re: cukier a choroby

: 07 lut 2013, 16:56
autor: Crows
a dzisiaj zjadłem dwa duże pączki z polewą cukrową; :ach::ach::ach:
;
Obrazek

Re: cukier a choroby

: 07 lut 2013, 17:32
autor: wader_28
Ja wspominałem pączki od pani która teraz gotuje naszemu plebankowi

Re: cukier a choroby

: 07 lut 2013, 17:36
autor: Crows
ło to plebanek przynajmniej na cukrzyce nie zachorzy ;)

Re: cukier a choroby

: 07 lut 2013, 18:09
autor: Ja?!

Re: cukier a choroby

: 07 lut 2013, 18:51
autor: Crows
wiec o czym tu gadamy o węglowodanach czy o białym cukrze ?

Re: cukier a choroby

: 07 lut 2013, 23:01
autor: Ja?!
Crows pisze:wiec o czym tu gadamy o węglowodanach czy o białym cukrze ?
od początku o białym cukrze rafinowanym zwanym potocznie - cukrem

Re: cukier a choroby

: 22 kwie 2014, 18:05
autor: Abesnai
Od dziesięcioleci kwitnie korupcja w europejskich i światowych ośrodkach zajmujących się kontrolowaniem jakości produktów żywnościowych. Sięga aż po najwyższe stołki pracowników WHO.
Dane dotyczące "docukrzania" powalają, szkoda, że nie dysponuję obejrzanym na Planete materiałem, gdzie m.in. zabierał głos człowiek odpowiedzialny za sporządzanie jednego z pierwszych raportów dot. szkodliwości nadmiernego spożywania cukru i rzeczywistej dawki, niezbędnej dla prawidłowego funkcjonowania ludzkiego organizmu. Pierwotnie wyśmiewany, marginalizowany. Były (emerytowany) pracownik, obecnie starający się ujawniać manipulacje danymi niezależnych ośrodków badawczych.
W jaki sposób są perfidnie fałszowane, dlaczego patronat imprez prozdrowotnych obejmują olbrzymie korporacje, dlaczego w wew. spotkaniach firmowych dotyczących efektywnej sprzedaży produktów spożywczych uczestniczą światowej sławy (rozpoznawalni na rynku) lekarze dietetycy i pokrewni im specjaliści, zajmujący się tworzeniem profesjonalnych publikacji, promujących i upowszechniających zdrowy tryb życia.
Głos wspominanego emerytowanego pracownika naukowego jednak nie jest "wołaniem na puszczy": "WHO: spożycie cukru należy zmniejszyć co najmniej o połowę.".

Re: cukier a choroby

: 23 kwie 2014, 12:53
autor: maly_kwiatek
Ustalmy fakty.
Cukier jest potrzebny w takiej ilości, by mógł być zmetabolizowany w ciągu kilku godzin z zamianą na potrzebną energię, a nie na niepotrzebny, odkładający się materiał zapasowy w ciele. Dobrze o tym wiedzą praktycy cukrzycowi, którzy wiedzą, że jedyną zdrową dietą w cukrzycy jest dieta zrównoważona o nie nadmiernej kaloryczności. Zrównoważona, to znaczy zawierająca węglowodany, w tym nawet łyżeczkę dżemiku na śniadanie, na rozpęd energetyczny. Jednak nie więcej, lub niedużo więcej.

Umiar, umiar, Boski umiar ... prowadzi do Boskiej Harmonii :)

Re: cukier a choroby

: 23 kwie 2014, 13:15
autor: Abesnai
Mam, "wyguglowałem" ! Wyemitowali dokument na TVN Style i ktoś wrzucił na CDA.

Tajemnice korporacji odc.6 Słodka trucizna.

Spożycie cukru we Francji wynosi obecnie 34 kilogramy rocznie. Piętnaście lat temu przeciętny Francuz zjadał połowę tej ilości. 80 procent cukru, który spożywamy jest ukryte w różnego rodzaju gotowych produktach jak „zdrowe” płatki śniadaniowe, jogurty i posiłki do podgrzania. Przez ostatnie dekady lobby producentów cukru działało niezwykle intensywnie. Działania te spowodowały nie tylko dezinformację konsumentów na temat ilości cukru w poszczególnych produktach, ale także odnośnie wpływu cukru na zdrowie ludzi. Zdaniem niektórych lekarzy, cukier to nie tylko puste kalorie, ale trucizna tak samo niebezpieczna, jak papierosy. Cukier odpowiada za liczne choroby, włącznie z tymi najbardziej niebezpiecznymi jak nowotwory. Nie jest już tajemnicą, że plaga otyłości wśród najmłodszych to wynik diety bogatej w cukier, wciąż jednak producenci cukru odżegnują się od wiązania ich produktu z chorobami serca, zaburzeniami jedzenia czy rozwojem nowotworów. Gdzie leży prawda i czy jest szansa, że wkrótce ujrzy ona światło dzienne ?
źródło http://www.tvnstyle.pl/aktualnosci,1865 ... 95306.html

Maly kwiatku, polecam :) Główny problem tkwi właśnie w docukrzaniu produktów spożywczych, przykładowo jogurtów, płatków śniadaniowych, napoi itd. .

Re: cukier a choroby

: 23 kwie 2014, 15:45
autor: maly_kwiatek
Abesnai, dziękuję, film jest wstrząsający.
Dobrze, że są ludzie, którzy mówią innym prawdę o rzeczywistości.

Re: cukier a choroby

: 27 kwie 2014, 2:14
autor: Ja?!
kto Ci wmówił że cukier jest potrzebny ? organizm sam wytwarza cukier prosty z warzyw zbóż orzechów i owoców, przerabia węglowodany złożone na proste i otrzymuje dodatkowo mikro i makro elementy. A co otrzymuje ciało od cukru białego ?

Re: cukier a choroby

: 25 maja 2014, 13:18
autor: babka cukrowa
:hello: Witajcie po dłuuuuuugiej przerwie !!!!!!! Od 17 lat choruję na cukrzycę i kto mówi że cukier w tej chorobie jest niepotrzebny jest w błędzie !!!!Jak nie zję coś z węglowodanów na kolacje to w nocy spada mi tak cukier i wtedy jest problem !!!!!!Cukierki lub kostki cukru noszę przy sobie zawsze (takie zalecenie diabetyka)Oczywiście w nadmiarze cukier bardzo szkodzi -szczególnie uszkadza siatkówkę oczu,nerki i najbardziej dokuczliwe (bynajmniej dla mnie )końcówki nerwowe