Re: Mięso z labolatorium

1
Czy ktoś ma ochotę na mięso, które powstało w laboratorium? Profesor Mark Post, naukowiec który stworzył pierwsze na świecie mięso in vitro twierdzi, że żywność tego typu stanie się w przyszłości bardzo popularna - stanie się wręcz luksusem, a w ciągu 10 lat nawet zastąpi naturalne mięso w sklepach.
Ostatnio zmieniony 31 mar 2015, 13:48 przez k4cz0r200, łącznie zmieniany 1 raz.
Ani z kamienia ni z gliny tylko z Jasiowej przyczyny
Ani z kamienia ni z wody tylko z Jasiowej urody

Re: Mięso z labolatorium

2
Chętnie bym wszamał :D Nie ma to jak wołowina bez chorób, pasożytów i innych śmieci. Tylko teraz czekać aż to przebadają, rozpropagują i za 20 lat nie będzie chyba zdrowszej żywności.
Ostatnio zmieniony 31 mar 2015, 13:51 przez k4cz0r200, łącznie zmieniany 2 razy.
Ani z kamienia ni z gliny tylko z Jasiowej przyczyny
Ani z kamienia ni z wody tylko z Jasiowej urody

Re: Mięso z labolatorium

6
Pewnie. Tak samo jak pojawiły się choroby po wprowadzeniu do sprzedaży mięsa z produkcji zwierząt zamiast mięsa z hodowli zwierząt. Ja do samego mięsa nic nie mam - mogę jeść. Nie trawię jednak tego co się dzieje zanim to mięso trafi na mój talerz. Masowa produkcja. Szpikowanie lekami. Klatki. I masowe mordowanie.

CM
Ostatnio zmieniony 31 mar 2015, 21:21 przez civilmonk, łącznie zmieniany 1 raz.
Happiness is peace in motion, peace is happiness at rest
ODPOWIEDZ

Wróć do „Świat w naszych oczach”

cron