Strona 1 z 1

Re: Mięso z labolatorium

: 31 mar 2015, 13:48
autor: k4cz0r200
Czy ktoś ma ochotę na mięso, które powstało w laboratorium? Profesor Mark Post, naukowiec który stworzył pierwsze na świecie mięso in vitro twierdzi, że żywność tego typu stanie się w przyszłości bardzo popularna - stanie się wręcz luksusem, a w ciągu 10 lat nawet zastąpi naturalne mięso w sklepach.

Re: Mięso z labolatorium

: 31 mar 2015, 13:51
autor: k4cz0r200
Chętnie bym wszamał :D Nie ma to jak wołowina bez chorób, pasożytów i innych śmieci. Tylko teraz czekać aż to przebadają, rozpropagują i za 20 lat nie będzie chyba zdrowszej żywności.

Re: Mięso z labolatorium

: 31 mar 2015, 16:42
autor: Crows
zapewne ja za mego życia takiego zombi jadł nie będe

Re: Mięso z labolatorium

: 31 mar 2015, 16:45
autor: civilmonk
Jestem za. W końcu sumienie przestanie mnie męczyć przy konsumpcji hamburgera.

CM

Re: Mięso z labolatorium

: 31 mar 2015, 17:44
autor: Crows
po jedzeniu tego "miesa" pojawi sie ciekawa choroba

Re: Mięso z labolatorium

: 31 mar 2015, 21:21
autor: civilmonk
Pewnie. Tak samo jak pojawiły się choroby po wprowadzeniu do sprzedaży mięsa z produkcji zwierząt zamiast mięsa z hodowli zwierząt. Ja do samego mięsa nic nie mam - mogę jeść. Nie trawię jednak tego co się dzieje zanim to mięso trafi na mój talerz. Masowa produkcja. Szpikowanie lekami. Klatki. I masowe mordowanie.

CM

Re: Mięso z labolatorium

: 01 kwie 2015, 6:25
autor: Crows
sałata i brokuły z masowej produkcji tez sa do dupy