z mies najbardziej zakwasza drób , powąchaj sobie wedline drobiową już po 3 dniach przechowywania w lodówce zaczyna zalatywać kwasem ,
oczywiście że nie tylko drób i mieso wprowadza kwaśność , także np jajka ,a cukier biały zakwasza organizm chociaż ma smak słodki
przy jedzeniu mies je sie warzywka które nas alkaizują , problem gdy sie np je pieczywo ciemne z miechem i popija kawą słodzona cukrem ,
kurczak jest łatwy do strawienia ale dla naszej watroby bywa zbyt pobudzająco , z kaczka jest odwrotnie - stabilizuje watrobe ale na żoładku zachowuje sie dosyć cieżko dlatego najlepszy rosół to prega wołowa + kawałek kaczki ,
tłuszcz z kurczaka obniżą cholesterol a tłuszcz z kaczki go podnosi , tłuszcz wołowy obniżą choleterol dlatego to dobry program w rosole razem z kaczką lub gęsia ,:je: