37
autor: Sailor
Ostatnio moje śniadanko to niemal codziennie musli lub otręby. Otręby najlepsze to te granulowane z Kupca, ja uwielbiam z czarną porzeczką, ale są też z truskawką, śliwką. Musli Fitella od Gellwe- maaasa smaków, ja preferuję jogurtowe z żurawiną, są też wersje crunchy, bardzo dobre np. tropikalne albo kokosowe.
Co do owsianki, najlepsze moim zdaniem produkuje firma Vivi, żurawiowa wymiata!, wcześniej robiłam tak, że kupowałam "czyste" płatki owsiane i ubogacałam je suszoną żurawiną (Biedronkowa jest ok), teraz mam gotowy produkt. Podobnie robiłam z dosypywaniem do miseczki suszonych bananów, jabłek, fig czy rodzynek.
Są jeszcze takie błyskawiczne przekąski Coś na ząb z kupca, ale tam jest mleko w proszku (ohydne w smaku), więc nie polecam, sama chemia. Smakowała mi jedynie wersja malina&żurawina, ale oddzieliłam, ile mogłam tego sztucznego mleka. W przypadku Fitelli nie ma takiego problemu, a też występuje w małych poręcznych opakowaniach. Można wrzucić do jogurtu i po sprawie:) Ja jadam najczęściej jednak z mlekiem 1,5-2% (ponoć to 0,5% nie ma tłuszczu, ale nie ma też witamin i składników odżywczych), z jogurtem naturalnym, a czasem nawet z owocowym. Z wodą mi nie smakuje.
:smacznego:
Każda cząstka elementarna w kosmosie ma swoją antycząstkę. Razem tworzą parę, są identyczne, ale się nie tolerują. Jeśli zanadto zbliżą się do siebie, ulegają zagładzie i zamieniają w światło.
Majgull Axelsson