Re: Omlety

2
Ja omlety robię na wiosnę. Jak jest świeży szczypiorek, ładne pomidorki, cebulka. Dodaję jeszcze paprykę, szyneczkę. Jajo i trochę mąki. Mieszam i na patelenkę. ;D Można się objeść.
Ostatnio zmieniony 17 mar 2014, 21:36 przez Vakaru, łącznie zmieniany 1 raz.

Re: Omlety

3
2 jaja wyjąć z rozporka, oddzielić żółtka od białek, białka porządnie wytrzepać z solą i łyżką cukru,
żółtka zmieszać z wodą lub mlekiem chrzczonym wodą i szklanką mąki na konsystencje śmietany pół gęstej
zmieszać wsio w jedno
dodać rodzynek i walić na patelnie a potem smażyć jak na ostatnim filmiku od viki
Ostatnio zmieniony 18 mar 2014, 0:25 przez Ja?!, łącznie zmieniany 1 raz.

Re: Omlety

5
voltaren pisze:Omlety są dobre, ale łatwiej się robi jajecznice, albo jajko na miękko, dlatego bardzo rzadko jem :]
specjalnie dla Ciebie szybki łatwy omlet

2 jaja walisz do pojemnika, do tego 2 łyżki mąki, sól czy co tam chcesz , miksujesz obojętnie czym, na patelnie i smażysz z obu stron na mało większym ogniu
Ostatnio zmieniony 18 mar 2014, 0:53 przez Ja?!, łącznie zmieniany 1 raz.

Re: Omlety

6
a ja sobie sama wymyslilam swoje omlety:
: jajka zaleznie od ilosci chetnych, srednio dwa na gebe; zoltka oddzielnie, bialka na piane, maki tyle lyzek ile jajek, woda z mlekiem na oko, sol. Konsystencja rzadkiej smietany. Wymieszac z ubita piana bialkowa, i na patelnie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kuchnia”

cron