Re: Droga Do Mądrości

691
buduj w sobie uczucie ,rozum i zrozumienie przyjdzie ,nie wazne czy rozumiesz kochaj

---------------------------------------------------
sabra pisze:Jr 17:9 bt "Serce jest zdradliwsze niż wszystko inne i niepoprawne - któż je zgłębi?"
polegasz na sercu z karabinem w ręku ? :gun:
Ah! żle odczytales moja historyjke, ale nie wazne ;P :zemdlala:
Ostatnio zmieniony 24 sie 2012, 12:36 przez Hasesis, łącznie zmieniany 1 raz.
[img]http://www.gimpuj.info/gallery/39432_02_10_12_4_55_30.png[/img]

693
Antropolog zaproponował pewną zabawę dzieciom z jednego z plemion w Afryce. Położył kosz pełen owoców obok jednego z drzew i powiedział dzieciom, że kto pierwszy dobiegnie do tego kosza dostanie w nagrodę wszystkie słodkie owoce. Kiedy powiedział, że mogą zacząć biec, one złapały się za ręce i pobiegły razem, potem usiadły i zjadły owoce razem. Kiedy antropolog zapytał dlaczego pobiegły w ten sposób, a nie w taki żeby jedno z nich dostało cały kosz.
Jedno z dzieci odpowiedziało:

"UBUNTU, jak może jedno z nas być szczęśliwe gdy inne były by smutne?".

UBUNTU w kulturze "Xhosa" oznacza
"Jestem, ponieważ jesteś"
:zulus:
Ostatnio zmieniony 12 mar 2016, 15:24 przez Crows, łącznie zmieniany 1 raz.
:
:

..PHZ - poza horyzontem zdarzeń ..

695
Gdyby im dano pieniądze to raczej szybko by sie nauczyły indywidualności i porzucili by myślenie stadne gdzie grupa to ja na rzecz myślenia ja to ja , inni to inni.
Ostatnio zmieniony 13 mar 2016, 1:37 przez Ja?!, łącznie zmieniany 1 raz.

702
Obrazek
;
tak trzeba przez całe życie , odrzucić , pozostawić w którymś momencie to co hamuje mój krok do przodu , nie trzeba sie śpieszyć ale trzeba próbować bez końca , tylko wtedy życie ma sens:zulus:
Ostatnio zmieniony 15 sty 2017, 12:24 przez Crows, łącznie zmieniany 1 raz.
:
:

703
Crows pisze:http://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t ... e=591C614C
;
tak trzeba przez całe życie , odrzucić , pozostawić w którymś momencie to co hamuje mój krok do przodu , nie trzeba sie śpieszyć ale trzeba próbować bez końca , tylko wtedy życie ma sens:zulus:
OK ale jak dodasz na końcu ", tylko wtedy życie ma sens dla tych idących do przodu."

Nie ma obowiązku iść do przodu. Można znaleźć sobie inny sens życia. Jaki kto woli byle dawał satysfakcje i nie sprowadzał cierpienia na innych.
Ostatnio zmieniony 15 sty 2017, 15:17 przez civilmonk, łącznie zmieniany 1 raz.
Happiness is peace in motion, peace is happiness at rest

704
Crows pisze:http://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t ... e=591C614C
;
Tak to z boku wygląda...Idziemy w swoim cieniu,by badać,,kim nie jesteśmy w swojej prawdziwej naturze " Jest to trudna droga ,bo emocje , które mamy rozpoznać i uwolnić się z nich zazdrość ,nienawiść, złość ,walka, racja itp...są bardzo niskimi wibracjami i bardzo ,,dołują" i trzeba pobyć w tym dole ąż duch na nowo skonfiguruje je.. Wraz z podniesieniem wibracji naszej przestrzeni duchowej wiele rzeczy już nam nie służy..Jedzenie mięsa , picie alkoholu, palenie papierosów to sa rytuały czarnej magii plus ,,koncepcja grzechy pierworodnego zapisana w naszym DNA. czyni nas otwartym na demonicznych władców tej Ziemi..Oni nas traktują jak my trzodę chlewną... Mu ich karmimy energetycznie, karmimy własna krwią,/wojny , rytuały/ karmimy ich owocami własnej pracy. Tak jak Tramp powiedział: Mają władzę nieograniczoną , możliwości niczym nieograniczone....a ja dodam ,,nie umieją czuć "..mają ,,kamienne serca" i dla nich życie miliona ludzi zamienić na kilkaset milion dolarów nie jest problemy..
My możemy się jednak bronić..Odrzucamy czarno magiczne rytuały. plus .nie jemy pszenicy , bo jest tak zmodyfikowana,że blokuje rozwój DNA, rezygnujemy z pasty z fluorem , bo niszczy szyszynkę..dzięki ,której nawiązujemy kontakt z duszą...odkodowujemy rytuały kościelne ,bo one blokują czakry i nasz dostęp do prawdziwej wiedzy duchowej..Rezygnujemy z obowiązujących ideologi ..zachowujemy dystans do wydarzeń ..jak się da to zrobić...rezygnujemy z walki..Staramy się być neutralnym ,więcej wtedy widać...
Zyjemy w czasach ,ze wszystko ,co nie służy harmonii musi się uzewnętrznić, Wszystkie cechy demoniczne tkwiące w ludziach muszą się zmaterializować, by można było uzdrowić społeczeństwo. ŻYJEMY W BARDZO CIEKAWYCH CZASACH ,BO BĘDZIEMY ŚWIADKAMI WIELKICH PRZEMIAN, choć NOWYCH ŚWIAT OPARTY NA NOWYCH ZASADACH ..NIEKRZYWDZENIA " BĘDĄ BUDOWAĆ NASZE WNUKI...
'

'
Ostatnio zmieniony 04 lut 2017, 13:19 przez 999Krysia, łącznie zmieniany 1 raz.
..Dorastasz w dniu , w którym potrafisz się serdecznie z siebie pośmiać ..

706
Toja, szukanie drogi do mądrości jest w nas wpisane z natury rzeczy :). To droga naszego rozwoju, droga, która idzie w kierunku samego życia. To też cel naszego życia: stawać się coraz bardziej świadomym siebie, Boga i życia, świadomym Jedności wszystkiego, co jest. To świadomość przybliża nas do Boga, do Prawdy, pozostawianie w nieświadomości wprost przeciwnie (taki wybór, moim zdaniem, może być oznaką strachu przed życiem/Bogiem). Nie na darmo w Biblii napisano:

Proście, a będzie wam dane; szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.

10 Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje; kto szuka, znajduje; a kołaczącemu otworzą.
Ostatnio zmieniony 16 sie 2017, 8:14 przez Lidka, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam!

Lidka

707
Drogą mądrości kroczy każdy z nas i ważne by pilnować i nie zboczyć z niej. Poruszając się tą drogą pragniemy zawsze więcej i więcej.
Więcej chcemy poznać, więcej chcemy dać z siebie. To droga, która uczy nas cierpliwości i wytrwałości i jakże to nam potrzebne w życiu zwanym doczesnym.
Ostatnio zmieniony 31 sie 2017, 16:09 przez Lizawieta, łącznie zmieniany 1 raz.
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. -Phil Bosmans-

709
toja pisze:Nie szukajcie drogi do mądrości bo to wam nic dobrego nie da. Lepiej być nieświadomym i nie znać odpowiedzi po co i dla czego.
To bardzo fajne podejście do życia...lepiej nie zadawać sobie wielu pytań...
Ostatnio zmieniony 23 sie 2019, 10:26 przez Chandler000, łącznie zmieniany 1 raz.

711
Poldek pisze:Ja nie szukam drogi do mądrości. To Ona, mądrość rozpaczliwie szuka drogi do mnie. Chyba zbłądziła, albo się tak leniwie wlecze.
A czym jest dla Ciebie mądrość Poldek?
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2019, 9:52 przez civilmonk, łącznie zmieniany 1 raz.

712
civilmonk pisze:
Poldek pisze:Ja nie szukam drogi do mądrości. To Ona, mądrość rozpaczliwie szuka drogi do mnie. Chyba zbłądziła, albo się tak leniwie wlecze.
A czym jest dla Ciebie mądrość Poldek?
Umiejętne, skuteczne, chciałoby się napisać mądre decyzje. Umiejętność skorzystania ze swojej wiedzy, doświadczenia, predyspozycji intelektualnych przy podejmowaniu owych decyzji.
Coś nie zadziałało, stąd moja taka wypowiedź, jw.
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2019, 1:38 przez Poldek, łącznie zmieniany 1 raz.

714
Ojciec Wieczności brzmi jak z powieści Brandona Sandersona. Ciekawe rozróżnienie. Zmysłowa mądrość vs mądrość wyższa. Ja wole określenia kobieca i męska.
Ostatnio zmieniony 07 gru 2019, 1:02 przez civilmonk, łącznie zmieniany 1 raz.

715
sabra pisze:Jest madrosc ziemska zmsłowa demoniczna i Madrosć która z Wyzsza zstepuje od Ojca Wiecznosci
"....Niewiedza + Religia = Terroryzm
Niewiedza + Władza = Tyrania
Niewiedza + Wolność = Chaos
Niewiedza + Pieniądz = Korupcja
Niewiedza + Ubóstwo = Zbrodnia
Niewiedza jest źródłem wszelkiego zła...."
Ostatnio zmieniony 19 gru 2019, 14:06 przez Crows, łącznie zmieniany 1 raz.
:
:

717
victoria pisze:Coś w tym jest....
A zauważyłeś o ile "szerszym" pojęciem jest niewiedza od wiedzy?
w takim samym stopniu jak nieświadomość od świadomości :)
Ostatnio zmieniony 19 gru 2019, 16:34 przez Crows, łącznie zmieniany 1 raz.
:
:

Wróć do „Droga do mądrości”