Forum zostało przeniesione na nowy serwer

1
Dostałem bazę i udało mi się przenieść forum na inny serwer. Tylko wydaję mi się trochę za słaby.

Niestety chyba przepadły avatary, ale jeszcze pytam o nie, może akurat się uda je jeszcze odzyskać.

Forum stoi na innym silniku, nowszym, więc będzie trochę inaczej, może czegoś brakować, a pojawiły się inne opcje i tak dalej. Jeszcze będę pracował nad tym wszystkim. Aktualnie zainstalowałem jakiś standardowy styl i udało mi się przekonwertować chyba wszystko. Nie było to łatwe zadanie, mam dość na razie xD

No, a teraz idę spać.

Re: Forum zostało przeniesione na nowy serwer

3
Wydaje mi się, że nic poza avatarami nie przepadło. Atakuję jeszcze administracje p2m w sprawie avatarów, ale chyba mnie ignorują. No nic, nie jest to tragedia. Udało mi się znaleźć też szybszy serwer. Jakos jutro albo pojutrze powinny sie przekierowac wszystkie dnsy na niego i będzie o wiele szybciej.

13

Nie robiłem uploadu obrazków na razie. Musze wgryźć się jeszcze w rozszerzenia do phpbb, nie chcę tego robić tak na około jak na starym silniku. Ale chwilowo nie mam czasu. Ja wrzucam na discorda a potem link tutaj, więc potrzebny jest zewnętrzny hosting jak 10 lat temu. Co do emotek, to powinnaś mieć dostęp do panelu admina, możesz powrzucać jakieś:

Obrazek

15

Kaczor, coś zacząłeś,ok super, ale nic nie działa i nic nie robisz... Własciwie, to tak jakbyś skasował forum.
1, Jestem zasypana powiadomieniami typu ""Wymagana aktywacja dla nowo zarejestrowanego lub zdeaktywowanego użytkownika ""
Wynika z tego, że nikt nowy nie wejdzie na forum

1. Nie da się założyć "nowego wątku" bo nie ma miejsca na "temat" a bez tematu nie da się wysłać postu. Jest okienko na wpisanie wiadomości i tyle.
  2. Wiem gdzie jest panel administracji, ale przejrzałam cały i nie widzę co mogłabym zrobić.

18

Przeniosłem kod ze starego imladis odnośnie uploadu obrazków, przeniosłem to tez z darmowego serwera na ten nowy płatny, całkiem szybko to działa. Chyba wszystko już zrobione. Emotek nie przywracam, nie ma potrzeby. Lepiej wgrać nowe, jeśli przyjdzie tu komukolwiek jeszcze o czymkolwiek rozmawiać.

22

Kolejne małe przenosiny. Nie zamierzam tu nic zmieniac, nic naprawiać i niczego sprzątać. Forum jest jakie jest i takie będzie tak długo jak warunki na to pozwolą. W razie czego zostawię notkę i dam adres do jakiejś grupy na discrodzie czy innym whatappie czy telegramie. Na ten moment sprawa wygląda tak, ze obecny serwer mam na potrzeby innego projektu, więc zapowiada się, że forum będzie wisieć nadal przez co najmniej kolejny rok.

25

A spoko. Sorry, że tu się nic nie dzieje, ale ja to traktuje jako archiwum dla was. Nic przy tym już nie robię. Chętnie oddam ogarnianie samego forum w dobre ręce, a utrzymanie ogarnę już bo drogie diabelnie, sama baza ma prawie 2GB, to nigdzie nie da się tanio tego hostowac. Ale ja to wliczam w koszty firmy i trzymam inne bzdury to będę trzymał to tak długo aż się sytuacja radykalnie nie zmieni. Jeśli zmieni to i tak coś wyknuje żeby wisiało. Ale nie mam czasu ani ochoty przy tym grzebać. Jeśli ktoś by chciał, to mogę się postarać, coś zmienic, dodać, usunąć, cokolwiek. Szata graficzna jest też dosyć łatwa do zmiany. Aktualna jest taka generyczna i troszkę przymula. Jakby wpadły jakieś sugestie to mógłbym w wolnym czasie powoli coś wdrożyć. Także temat otwarty z mojej strony. Ale aktualnie jest jak jest i nic z tym nie robię.

26

doceniam jak nie wiem co
to jest miejsce sentymentalne i pewnie takie zostanie dla tych którzy je tworzyli i tych którzy spędzali tu czas;
jest niepowtarzalne :)
obiecuję sobie, że się tu wnikliwiej porozglądam ale ... oby mi się udało;

dziś próbuję podpowiedzieć Robas - owi jak się zalogować, zapewniłam go że konto jest i może pokonamy trudności :)
ja ustawiłam logowanie (z odświeżaniem/trwaniem - jak tam kto to rozumie - i nie wylogowuje mnie ) - kwadracik przy logowaniu i v
szkoda, że na fb strona Im skasowana - pewnie tam "senstymentalni" mogliby się przyplątać;
dzięki za świetną robotę - dostaliśmy szansę :)

przechadzam się pomiędzy [email protected]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogłoszenia”