Re: Zastosowanie ziół w kuchni

31
Majeranek - bez niego śledzie w oleju nie są śledziami w oleju.
Jajka - tylko z zielonym pieprzem.
Ryba - smażona tylko z solą i pieprzem (no i z sosem tatarskim własnoręcznie robionym), gotowana z carry, sosem sojowymm, papryką.
Cynamon - to farszów na słodko (jedno z moich ulubionych ziół, nie dość, że afrodyzjak, to jeszcze przyspieszacz metabolizmu - wystarczy łyżeczka dziennie do jogortu)
Czosnek - do wszyskiego i na wszystko (mój numer jeden w zakresie przypraw i naturalnych leków)
Ostatnio zmieniony 09 lut 2011, 23:44 przez Jantar, łącznie zmieniany 1 raz.

Re: Zastosowanie ziół w kuchni

32
ja dodaje cynamonu do ostrych potraw- mieso jak najbardziej a i curry z jajek z cynamonem swietnie sie spisuje. warunek- obecnosc pomidorow :)
Ostatnio zmieniony 10 lut 2011, 10:43 przez asmaani, łącznie zmieniany 1 raz.
"Biada ci, o Dhil'ib. Gdyż oczy Go nie widzą; ale serca postrzegają Go dzięki wierze. Jest znany dzięki dowodom wskazującym na Niego. Nie można doświadczyć Go poprzez zmysły. O Dhil'ib. Mój Pan jest bliski wszystkim rzeczom bez dotykania ich." Ali ibn Abu Talib
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zielarstwo”

cron