Strona 2 z 2

Re: Zastosowanie ziół w kuchni

: 09 lut 2011, 23:44
autor: Jantar
Majeranek - bez niego śledzie w oleju nie są śledziami w oleju.
Jajka - tylko z zielonym pieprzem.
Ryba - smażona tylko z solą i pieprzem (no i z sosem tatarskim własnoręcznie robionym), gotowana z carry, sosem sojowymm, papryką.
Cynamon - to farszów na słodko (jedno z moich ulubionych ziół, nie dość, że afrodyzjak, to jeszcze przyspieszacz metabolizmu - wystarczy łyżeczka dziennie do jogortu)
Czosnek - do wszyskiego i na wszystko (mój numer jeden w zakresie przypraw i naturalnych leków)

Re: Zastosowanie ziół w kuchni

: 10 lut 2011, 10:43
autor: asmaani
ja dodaje cynamonu do ostrych potraw- mieso jak najbardziej a i curry z jajek z cynamonem swietnie sie spisuje. warunek- obecnosc pomidorow :)

Re: Zastosowanie ziół w kuchni

: 10 lut 2011, 18:31
autor: merkaba
Estragon pieczony kurczak, ryby :) smak nie ziemski