Re: Fascynacja New Age.

31
A co jest Twoje, dla Ciebie? W jaki sposob Twoje- kupione, przypieczetowane aktem wlasnosci? Czym zaplaciles za to Twoje?
Mezamir, logika jest bardzo wazna. Bez tego mozna gadac o wszystkim i niczym na dowolny temat, snujac nieskonczona ilosc za i przeciw. Tylko po co? Zeby zabic czas? Nie lepiej przezyc ten czas, wiedzac co i po co robimy... Takze mowimy. W koncu tego czasu nie mamy az tak wiele.
Ty walczysz o rdzenna wiare Slowian. Na ile jest Twoja? Wiary sa rozne, Bog jeden. Pokaz mi Boga ktory kaze walczyc o to ludzkie swoje?
Ostatnio zmieniony 31 maja 2012, 12:50 przez Gość, łącznie zmieniany 1 raz.

32
Pokaz mi Boga ktory kaze walczyc
[youtube][/youtube]
Czym zaplaciles za to Twoje?
To trzeba czuć,gdy się nie czuje to można se gadać i tyle samo z tego wyjdzie co z tańczenia o architekturze :D

Ty walczysz o rdzenna wiare Slowian.
Nie tylko,każda rdzenna tradycja jest mi potrzebna.
Na ile jest Twoja?
Nasza.Na 200%.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2012, 14:23 przez Gość, łącznie zmieniany 1 raz.

37
Wiesz- nasza to szerokie pojecie. Ja utozsamiona jestem na amen z czlowiekiem. Cala reszta potem. A Ty- najpierw jestes kim?
Ostatnio zmieniony 31 maja 2012, 18:14 przez Gość, łącznie zmieniany 1 raz.

38
Mezamir pisze:NA to kult multi,multikultiboga,wszystko ze wszystkim wymieszane jak sraczka.

Trochę prawd by uśpić czujność i masa bzdur i urojeń.

Kiedy władza zdała sobie sprawę z tego że nie jest w stanie prawdy ukryć,stworzyli przemysł NA,dali zielone światło różnym czubom,zalali rynek tonami książek o pierdołach i żeby teraz oddzielić ziarno od plew potrzeba kilku wcieleń na grzebaninę w tym NA bagnie ;)

NA jest po to aby zniknąć.Zwykły pasożyt żerujący na tradycjach całego świata.
Podpisuję się pod tym. NA jest takie kuszące dzięki temu, że tego ma dużo, ale wszystko jest tak powierzchowne, że aż zęby bolą. Niby odcinają się od tradycji judeochrześcijańskich, ale z sufizmu też brali pełnymi garściami.
Nie powinniśmy się wstydzić przyjmowania prawdy, bez względu na to, z jakiego źródła do nas przychodzi, nawet jeżeli przynoszą ją nam dawne pokolenia i obce ludy. Dla tego, kto poszukuje wiedzy, nic nie jest bardziej wartościowe, niż wiedza jako taka. (Al-Kindi)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Filozofia”