Re: I białe w ciemności jest czarne (o ile nie świeci)

1
Białe i czarne jak i wszystkie kolory świecą światłem odbitym. Bez zasilania wszystko jest czarne. Więc to światłość ożywia i daje kolor. Jaki jest sens szerzenia światłości w ciemności jeśli się samemu jest ciemnym. Ciemność wtedy wchłonie jak gąbka wode. Po co wogóle tam wchodzić. Agresja światła nie jest dobrym pomysłem, wtedy światło staje się szare, zabrudzone ciemnością. Ciekawe ale tyczy się to zarówno aniołów które miały misje oświetlania ciemności jak i kościoła katolickiego szerzącego agresywnie swe nauki po całej ziemi. Im większy był opór tym większa siła nacisku. Znamy to z przyrody gdy 2 płyty nie chcą odpuścić to powstaje wybuch wulkanu i trzęsienie ziemi. Wśród ludzi były to krucjaty, polowania na czarownice, inkwizycja. Ogólnie zabijanie w imie boże. Koniec
Ostatnio zmieniony 11 paź 2010, 10:25 przez Ja?!, łącznie zmieniany 1 raz.

2
Ja?! pisze:Białe i czarne jak i wszystkie kolory świecą światłem odbitym.
Kolor czarny świeci światłem odbitym - to ci dopiero filozofia :)
Akurat ciało im czarniejsze, tym bardziej pochłania światło, nie świeci.

Ciało doskonale czarne – pojęcie stosowane w fizyce dla określenia ciała pochłaniającego całkowicie padające na nie promieniowanie elektromagnetyczne, niezależnie od temperatury tego ciała, kąta padania i widma padającego promieniowania.

O chodzi z tym szerzeniem światłości? tak filozoficznie?
Czarne rzecz jasna nie świeci :)
Ostatnio zmieniony 11 paź 2010, 11:02 przez bezemocji, łącznie zmieniany 1 raz.
Przy nieznajomości rzeczy czy lepiej nic nie mówić i uchodzić za idiotę, czy otworzyć gębę i .... rozwiać wszelkie wątpliwości? :rolleyes:

3
Jak to nie "świeci" jak "świeci" :P
Dajmy na to ... czarny lakier hahaha :D Jokę ;)
Ostatnio zmieniony 11 paź 2010, 13:23 przez Abesnai, łącznie zmieniany 2 razy.
Wypowiadaj swoją prawdę jasno i spokojnie, wysłuchaj innych, nawet tępych i nieświadomych, oni też mają swoją opowieść. Porównując się z innymi, możesz stać się próżny i zgorzkniały, zawsze bowiem znajdziesz lepszych i gorszych od siebie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Filozofia”