Chciałabym podzielić się swoimi wypróbowanymi przepisami na przetwory.Zacznę od ogórków po żydowsku
Składniki na litrowy słoik:
_1łyżeczka kopru(najlepiej zielonego
_1 łyżka pietruszki(natki)
_1 łyżka selera(natki)
_1 ząbek czosnku
_1 plasterek cebuli
_2-3 krążki marchewki
_ziele angielskie,pieprz,listek laurowy-według uznania ZALEWA
-2,5l wody ,niecała szklaka octu 10%,1 szklanka cukru i 1 łyżka soli
Wszystko to zagotować i wystudzoną zalać ogórki Ogórki przed włożeniem do słoika należy obrać ze skórki.Pasteryzować 10 min nie więcej (bo będą za miękkie)Są bardzo smaczne Będą je jeść nawet Ci którzy nie lubią przetworów z octem :smacznego:
Re: Piwnica pełna przetworów-przepisy
1
Ostatnio zmieniony 22 sie 2010, 15:31 przez babka cukrowa, łącznie zmieniany 1 raz.