8
autor: polliter
Mógłbym powiedzieć, że ja tych darmozjadów nie sponsoruję, ale mijałbym się z prawdą, bo płacę podatki w Unii (nie ważne, że w Holandii i tak moje pieniądze idą na dotacje dla takich krajów jak Polska m. in.), poza tym, przyjeżdżając do Polski i robiąc zakupy, płacę VAT, więc utrzymuję tych parlamentarnych nierobów, urzędasów, wszystkich -wice, -wice. Nie ucieknę od tego, mówi się trudno...
Posłowie zawsze sobie podróżowali jak chcieli, z reguły, wygodnie. Zastanawiam się po co im darmowa komunikacja miejska, koleje itp. skoro z nich nie korzystają. Taki pan poseł, który nawet nie ma prawa jazdy jedzie autem na drugi kraniec Europy, by wystawić fiszkę na liście, że był obecny. Ci trzej panowie wielkiej krzywdy nam (obywatelom) nie zrobili, ci z europarlamentu robią dużo większe wyskoki i przekręty na naprawdę dużą forsę, ale ich Kaczyński z partii nie wywali. Kaczor ich tylko zawiesił i z partii ich nie wyjebie, oni dalej będą ściągać swoje diety, nawet jak ich wywalą, tylko wtedy będą posłami niezszeszonymi.
Ja jestem za opcją - wywalony z partii traci mandat, bo ja nie głosowałem na czubka (bo mi nie wolno), tylko na partię, a jak ktoś wyłamuje się z myśli partii, na którą głosowałem, to powinien spadać, bo nie oddałem głosu na tego jegomościa, tylko na partię i miejsce tego debila na liście wyborczej partii (a nie osoby), która reprezentowała moje poglądy.
Ostatnio zmieniony 13 lis 2014, 20:14 przez
polliter, łącznie zmieniany 1 raz.
"Ateista - dzięki Bogu" Luis Bunuel
"Mam problem z piciem. Dwie ręce, a tylko jedna gęba" Keith Richards