Bóg zawsze tworzy samego siebie, nic innego, tylko siebie. Więc pierwotna istota tworząc siebie stworzyła kopie samego siebie, inni nazwali te kopie aniołem i potem powstawały kolejne kopie, kopie czyli anioły tworzyły własne kopie i w ten sposób Bóg się powielał na niezliczoną ilość form przeróżnych, ale każda z nich jest Bogiem nawet jeśli o tym nie wie.
Te najmłodsze formy mają najmniejszą świadomość ale za to najmniej obciążeń z przeszłości, czyli niewielki krzyż niosą. Im starsze tym większy ciężar.
Stworzenie pierwszego wszechświata dało początek życiu w izolacji od światłości. obecnie mamy biliony wszechświatów do potęgi X która jest niewiadomą. W każdym wszechświecie jest jeden który jest odpowiedzialny za całość, różnie nazywany mający władze nad tym co się dzieje. Powiedzmy że to admin, w każdej galaktyce admin posiada moderatora który zarządza galaktyką.
każda gwiazda jest siedzibą ducha który zarządza układem gwiezdnym.
I tak każda materia jest połączona z duchem który ją tworzy.
każda planeta posiada ducha który nią zarządza.
Duch ziemi też ma swoje imie, nawet księżyc.
Wszystko jest ze sobą połączone i wszystko jest Bogiem, nawet trawa.
Jeśli ktoś wam powie że że jest Bogiem dla innych to będzie Bóg który zbłądził i bardziej potrzebuje pomocy niż wiary w niego.
Bóg osobisty wewnętrzny nie przemawia z zewnątrz a z wewnątrz nas, poprzez serce.
Bóg biblijny przemawiał wyłącznie z zewnątrz bo nie miał dostępu do serca człowieka.
I nie był Bogiem Bogiem, a tylko Bogiem kosmitą który miał władze nad ludem bo przybył z planety która była dużo dalej zaawansowana technologicznie niż ziemia teraz.
Jahwe, Jehowa, El, jestem który jestem, to imiona tego samego ale ma więcej imion.
I miał ciało fizyczne.
Błąd który popełnił jest taki że zablokował ludziom świadomość że sami są Bogami.
W piśmie może 2 razy jest napisane, Bogami jesteście. Ale ludzie w to nie wierzą, wolą wierzyć że są niczym i nikim, pyłem marnym.
jest potrzeba by ludzie na powrót uwierzyli w siebie, wiara w siebie jest wiarą w Boga prawdziwego który jest w każdym z nas. Mozna to nazwać nadświadomością lub wyższą inteligencją. Wsio jedno byle mieć z nim kontakt, to jest priorytet, a to co na zewnątrz jest tylko inspiracją.
Re: Bóg Jest W Każdym Z Nas, Popatrz Se Do Lusterka To Zobaczysz.
1
Ostatnio zmieniony 24 maja 2010, 15:23 przez Ja?!, łącznie zmieniany 2 razy.