Re: Radio Maryja-katolicki Głos W Twoim Domu

1201
Lidka pisze:Babciu, ale nie rozmawiam z RM (na piśmie), ale z Tobą. CIEBIE pytam i TOBIE odpowiedziałam. Nie zasługuję na TWOJĄ odpowiedź?
Przecież to Ty pisałaś słowa, słowa slowa i po co Ci teraz te słowa?
Wybierz dowolny punkt programu RM i słuchaj, będziesz miała odpowiedź u źródła.
Ja własnie zaraz to zrobię.
Ostatnio zmieniony 20 lip 2011, 20:03 przez Babcia, łącznie zmieniany 2 razy.

1202
Babcia pisze:
Lidka pisze:Babciu, ale nie rozmawiam z RM (na piśmie), ale z Tobą. CIEBIE pytam i TOBIE odpowiedziałam. Nie zasługuję na TWOJĄ odpowiedź?
Przecież to Ty pisałaś słowa, słowa slowa i po co Ci teraz te słowa?
Wybierz dowolny punkt programu RM i słuchaj, będziesz miała odpowiedź u źródła.
Ja własnie zaraz to zrobię.
A jakie jest Twoje zdanie na temat słów o Miłości i Miłości?

(słowa w odpowiedzi dla mnie byłyby wyjasnieniem Twojego stanowiska, po prostu, inaczej się porozumieć nie możemy)
Ostatnio zmieniony 20 lip 2011, 20:05 przez Lidka, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam!

Lidka

1205
Lidka pisze:Nebo, ale chyba nie doczekamy odpowiedzi Babci... Ona nie ma swojego zdania, ona żyje RM i powiela jego wartości...
Nieźle powiedziane/napisane/. Zajrzałam rano, chociaż mam niewiele czasu.
Jak wiesz, całe życie dokonuje wyborów i te wybory dzięki Bogu są coraz lepsze.
Zamiast przekonywać przekonanych, do których Ty Lidko należysz wolę włączyć RM i to będzie na pewno lepsze .
Za godzinę wsiądę w autobus i pojadę nad morze, pomimo nieciekawej pogody.
W tym wypadku myslę przede wszystkim o sobie, czyli RM dla duszy, a morze dla ciała.
Dla bliźniego w tym wypadku nic, czyli z miłością do bliźniego u mnie nie najlepiej.
Ostatnio zmieniony 21 lip 2011, 8:33 przez Babcia, łącznie zmieniany 2 razy.

1206
Ludzie, a gdzie Wasza tolerancja? :D Dlaczego na słowa RM widzicie tylko tę garstkę wojujących emerytów, a przechodzicie milczeniem nad paroma milionami słuchaczy(gdyby ktoś nie wiedział mamy coś około 10% osób w wieku ponad 70 lat, ile jest ludzi chorych nie opuszczających domów statystyki nie podają)), głownie chorych i starych, co możecie im zaproponować w zamian? RMF fm, Zetkę, czy im podobne?
Ostatnio zmieniony 21 lip 2011, 8:39 przez victoria, łącznie zmieniany 2 razy.
... Kiedy nie masz nic do podarowania, ofiaruj uśmiech ....

1207
victoria pisze:Ludzie, a gdzie Wasza tolerancja? :D Dlaczego na słowa RM widzicie tylko tę garstkę wojujących emerytów, a przechodzicie milczeniem nad paroma milionami słuchaczy(gdyby ktoś nie wiedział mamy coś około 10% osób w wieku ponad 70 lat, ile jest ludzi chorych nie opuszczających domów statystyki nie podają)), głownie chorych i starych, co możecie im zaproponować w zamian? RMF fm, Zetkę, czy im podobne?
Ja jestem tolerancyjna. Ale zadałam Babci konkretne pytania, uargumentowałam moją wypowiedź, poprosiłam ją (wielokrotnie) o komentarz i... nic. Zamiast tego:
Babcia pisze:Jak wiesz, całe życie dokonuje wyborów i te wybory dzięki Bogu są coraz lepsze.
Zamiast przekonywać przekonanych, do których Ty Lidko należysz wolę włączyć RM i to będzie na pewno lepsze .
Cóż, jeśli Babci z tym dobrze, to ja się cieszę. Tylko zastanawiam się, po co pojawia się na forum dyskusyjnym, jeśli jej wyborem jest nie dyskutować?
Ostatnio zmieniony 21 lip 2011, 9:55 przez Lidka, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam!

Lidka

1209
victoria pisze:Niezbadane są potrzeby człowieka :D
Może i niezbadane :) Ale w takiej sytuacji każdy inny zwolennik RM może wysnuć (albo kontynuować, to już zostało wysnute) wniosek, że to nie Babcia zachowuje się nie fair, a ja, bo ją 'napadam', jak ona ma inne potrzeby... :) Niech sobie ma potrzeby, jakie tylko uważa, ale jeśli przychodzi na forum dyskusyjne, niech wyciągnie jednak wniosek, że potrzeba takiego forum jest jednak odpowiadanie innym użytkownikom.

(taki sam wniosek w sytuacji, kiedy byśmy wzięli pod uwagę 'inne potrzeby' Babci i nie odpowiadali jej wcale, skoro z nią się nie da dyskutować; no, 'olewamy' ją, nie szanujemy jej, wiadomo, bo nie jesteśmy zwolennikami RM...)

Gdzie tu sens i logika?...
Ostatnio zmieniony 21 lip 2011, 10:47 przez Lidka, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam!

Lidka

1211
Co mogę zaproponować w zamian.. np. niech się sspotkają,, wyjdą z domu i pograją np. w szachy. Bardziej przysłuży się to ich umysłowi niż RM.
:D

ad. Babici ja sie grzecznie spytałem, gdzie jest ewangelizacja w polityce, która bywa dość często w RM, które rzekomo głównie ewangelizuje.
Znajomy od czasu do czasu słuchał RM, więc zdazyło mi isę też posłuchać.
Nie wiem co ewangelizacja ma wspólnego ze straszeniem Islamem(zamiast piekłem?).
Zapewne nigdy się nie dowiem, a mogłoby to być ciekawe.
;)
Ostatnio zmieniony 21 lip 2011, 13:39 przez Nebogipfel, łącznie zmieniany 2 razy.
Trzeba iść do przodu nie oglądając się za siebie.
ps. w Tym wpisie jest o alkoholu i seksie.

1212
No cóż , powiem krótko i węzlowato. Odpowiada mi RM i nie mam zamiaru nikogo do tego Radia przekonywać, ani dyskutować .
Forum dyskusyjne to niekoniecznie zawiłe dyskusje, można pisać krótko i treściwie.
Ponieważ wyczerpałam swój czas przeznaczony na dyskusję, pojawię się tu po jakimś czasie.
P.S. Dzisiaj niewiele czasu przeznaczyłam na słuchanie RM, gdyż byłam nad naszym pięknym morzem w Chałupach.
Ostatnio zmieniony 21 lip 2011, 18:52 przez Babcia, łącznie zmieniany 2 razy.

1214
Babcia pisze:No cóż , powiem krótko i węzlowato. Odpowiada mi RM i nie mam zamiaru nikogo do tego Radia przekonywać, ani dyskutować .
Forum dyskusyjne to niekoniecznie zawiłe dyskusje, można pisać krótko i treściwie.
Ponieważ wyczerpałam swój czas przeznaczony na dyskusję, pojawię się tu po jakimś czasie.
P.S. Dzisiaj niewiele czasu przeznaczyłam na słuchanie RM, gdyż byłam nad naszym pięknym morzem w Chałupach.
Babciu, ależ ja nie mam zamiaru odciągać Cię do Twojego ulubionego radia! :) Słuchaj sobie, ile chcesz i kiedy chcesz, mnie to nie ziębi, ani grzeje.

Ale krótko iw węzłowato chyba możesz mi odpowiedzieć na zadane pytanie: czy uważasz, że Dobra Nowina to jest to samo co Dobra Nowina o Jezusie, jak twierdzi RM? I czy Dobra Nowina rzeczywiście dotyczy samego Jezusa?

(to z artykułu, którego link wkleiłaś, jakbyś nie pamiętała)
Ostatnio zmieniony 21 lip 2011, 19:26 przez Lidka, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam!

Lidka

1215
Radio Maryja, to Radio Maryja (ma ryja? :D). Jezusa w to nie mieszaj, bo jeszcze się obrazi, a to przecież Król Polski (Żyd królem Polski?).

Ja lubię czasami posłuchać audycji w radiu Rydzykowym dla relaksu (bawię się przy tym, jak przy disco polo), normalnie boki zrywać :ahaha:

Jeśli ktoś traktuje to serio, to jego sprawa (moja mama ogląda TV Trwam i nie mogę powiedzieć, że jest złym człowiekiem, albo nie wie, co to miłość, bo wie)

Denerwuje, drażni? Owszem, ale żyjemy w wolnym kraju i każdy słucha i ogląda to, na co ma ochotę.

Ja nie wchodzę z butami w czyjeś życie i wymagam, żeby ktoś nie wchodził z butami do mojego ogródka.

I tyle. Żyjmy obok siebie i tolerujmy się, śmiać się nawzajem z siebie też możemy :D (tylko, że ONI, cholera, nie mają poczucia humoru...)
Ostatnio zmieniony 21 lip 2011, 23:16 przez polliter, łącznie zmieniany 3 razy.
"Ateista - dzięki Bogu" Luis Bunuel
"Mam problem z piciem. Dwie ręce, a tylko jedna gęba" Keith Richards

1216
polliter pisze:Radio Maryja, to Radio Maryja (ma ryja? :D). Jezusa w to nie mieszaj, bo jeszcze się obrazi, a to przecież Król Polski (Żyd królem Polski?).

Ja lubię czasami posłuchać audycji w radiu Rydzykowym dla relaksu (bawię się przy tym, jak przy disco polo), normalnie boki zrywać :ahaha:

Jeśli ktoś traktuje to serio, to jego sprawa (moja mama ogląda TV Trwam i nie mogę powiedzieć, że jest złym człowiekiem, albo nie wie, co to miłość, bo wie)

Denerwuje, drażni? Owszem, ale żyjemy w wolnym kraju i każdy słucha i ogląda to, na co ma ochotę.

Ja nie wchodzę z butami w czyjeś życie i wymagam, żeby ktoś nie wchodził z butami do mojego ogródka.

I tyle. Żyjmy obok siebie i tolerujmy się, śmiać się nawzajem z siebie też możemy :D (tylko, że ONI, cholera, nie mają poczucia humoru...)
najmądrzejszy post w tym temacie ..od siebie dodam że ojczulek rydzyk zdefraudował 160 mln zł uzbierane na ratowanie stoczni gdańskiej...wiele by tu pisać ale klawiatury szkoda..
Ostatnio zmieniony 21 lip 2011, 23:32 przez cayman, łącznie zmieniany 2 razy.

1217
Właśnie słucham mojego idola na falach RM. No, jestem w stanie zrozumieć jego i jego poglądy. Nawet bez specjalistycznych badań można go zrozumieć. Ale kiedy słyszę wypowiedzi dzwoniących słuchaczy, to włos się jeży na głowie. To nieprawdopodobne, że tacy ludzie istnieją i mają takie zapatrywanie na niektóre rzeczy. Nieprawdopodobne i tragiczne. Kilka cytatów z idola? Proszę:
- "Teraz okazuje się, że rewolucję w Polsce zorganizowały z premedytacją określone siły w określonym celu".
- "Rządzący teraz nami potomkowie komunistów, osoby całkowicie uległe Niemcom i Rosjanom ...".
- "Ktoś, kto atakuje Radio Maryja nie ma prawa być biskupem".
- "Mamy zapewnienie strony amerykańskiej, że w przypadku niewyjaśnienia przyczyny katastrofy przez tak zwane polskie śledztwo, powstanie komisja międzynarodowa".

To wszystko w ramach ewangelizacji? Babciu, jak to jest?
Ostatnio zmieniony 21 lip 2011, 23:45 przez PiotrRosa, łącznie zmieniany 2 razy.
Dla ludzi z kraju tego, gdzie kruszynę chleba ... nie warto się męczyć.

1219
Dawno nie czytałam takiej parszywej manipulacji w wydaniu PiotrRosa:""Ktoś, kto atakuje Radio Maryja nie ma prawa byc biskupem"
Ta parszywa manipulacja sięgająca bruku, może być przyjęta jedynie przez matołów nie sluchających RM.
Dla wyjaśnienie dodam, że zdanie to powiedział jeden z największych opluwaczy PiSu, RM i o.Rydzyka-Stefan Niesiołowski, ale tego manipulator Piotrrosa, juz nie raczył napisać.
Ostatnio zmieniony 22 lip 2011, 8:40 przez Babcia, łącznie zmieniany 2 razy.

1221
Szymon pisze:no tak...w końcu rydzyjko jest opluwanie na każdym kroku :ahah:...tylko jakiś nie widać, aby jego zwolennicy zauważali , że "kto sieje wiatr - zbiera burzę", że nie wspomnę o biblijnej słomce i belce w oku ;) :ahaha:
Znam to ewangeliczne przesłanie o belce i źdźble w oku i wiem o tym, że wielu potrafi tym manipulować.
Uzupełniając mój poprzedni post, dodam, że są słuchacze RM, podsłuchujący i ci co nie słuchają, a powtarzają bezmyślnie nieprawdy głoszone o RM, tych nazywam matołami, gdyż jak inaczej określić bezmyślnie powtarzających?
Gorsi sa ci jak np. PiotrRosa, to cyniczni gracze, czy inaczej manipulatorzy. Podsłuchują RM i zdają sobie sprawę z tego, że pełni ono rolę, jaką pełniło RWE w zniewolonej Polsce, to ich denerwuje i dlatego wymyślają paszkwile świadomie i cynicznie.
Ostatnio zmieniony 22 lip 2011, 9:45 przez Babcia, łącznie zmieniany 2 razy.

1222
Babcia pisze:Dawno nie czytałam takiej parszywej manipulacji w wydaniu PiotrRosa:""Ktoś, kto atakuje Radio Maryja nie ma prawa byc biskupem"
Ta parszywa manipulacja sięgająca bruku, ...
Babcia, pohamuj nieco. Nie mam zamiaru personalnie cię oceniać, ale zachowujesz się jak "niewinni skopani" z waszej ostatniej pielgrzymki. Odróżniam jeszcze Niesiołowskiego od Motacza. A cytaty pisałem bezpośrednio w trakcie słuchania wczorajszych "Rozmów...". Nie zauważyłem, aby był tu przez uczestników dyskusji ktokolwiek cytowany. Skoro jesteś taka pełna wiary i miłości to potwierdź, że również wczoraj słuchałaś bezpośrednio rozmów i nikt nic takiego nie mówił. Tylko nie odsyłaj mnie do strony RM, bo te ich nagrania są dziwnie urywane i niespójne. Właśnie z powodu tych "niespójności" i "nieciągłości" staram się komentować tylko to, co słyszę bezpośrednio.

Voltarenie, rozmowa była o "rewolucji " roku 1980.

ps. no to teraz Babcia pojechałaś. Obiecać ci tylko mogę, że zdecydowanie częściej będę słuchał tych "nieewangelizujących" fragmentów audycji rydzyjka i starał się je komentować. Masz to u mnie jak w banku. I żadne twoje odsyłacze nie pomogą. Bawiło mnie to, a teraz jestem ... zły.
Ostatnio zmieniony 22 lip 2011, 18:31 przez PiotrRosa, łącznie zmieniany 2 razy.

1223
Babcia pisze:... Podsłuchują RM i zdają sobie sprawę z tego, że pełni ono rolę, jaką pełniło RWE w zniewolonej Polsce, to ich denerwuje ...
Nic bardziej idiotycznego, jako porównania wymyśleć nie można. Jest jednak pewna różnica między rydzyjkowatymi i RWE. Ci drudzy robią to wyłącznie dla kasy, a ci pierwsi byli kasowani za to, co robili.

A rydzyjko jest podsłuchiwane? Wydawało mi się, że to ogólnodostępna stacja, prowadząca legalną działalność złodziejską na terenie Polski. Niepłacąca podatków, nielegalnie zbierająca kasę i nie rozliczająca się z niej, świadomie oszukująca całe rzesze nieświadomych tego ludzi, pod płaszczykiem tzw. ewangelizacji.
Ostatnio zmieniony 22 lip 2011, 18:40 przez PiotrRosa, łącznie zmieniany 2 razy.

1224
Wszystko imo rozbija się nie tyle o przekonania i ideologię ale o ekonomię.
Przykładowo. Między RM a Wyborczą (oraz inną "wrogą" prasę) jest widoczna symbioza. Dosłownie, jak między Tuskiem a Kaczyńskim.
Wypowiedzi Ojca Dyrektora wzbudzają kontrowersje - gazeta ma o czym pisać.
Polacy się dzielą, jedni dają więcej na "tacę" i wznoszą krzyki oburzenia pod niebiosa, drudzy kupują gazetę no i w zasadzie też nie kryją swego niezadowolenia, tylko że w kierunku RM (ci pierwsi też kupują, chociażby po to żeby mieć na co złorzeczyć)
Zarabiają obie "wrogie" strony :)

Piotrze - podsłuchiwane może i nie ale za to Pan Rafał Maszkowski, widoczny "sympatyk" RM, prowadzi dość szczegółowe archiwum http://www.radiomaryja.pl.eu.org/.
No i jest jeszcze "blog fanowski" słuchaczy RM, jak to autor bloga określił ;) http://glosrydzyka.blox.pl/html
Ostatnio zmieniony 22 lip 2011, 19:03 przez Abesnai, łącznie zmieniany 3 razy.
Wypowiadaj swoją prawdę jasno i spokojnie, wysłuchaj innych, nawet tępych i nieświadomych, oni też mają swoją opowieść. Porównując się z innymi, możesz stać się próżny i zgorzkniały, zawsze bowiem znajdziesz lepszych i gorszych od siebie.

1225
Abesnai pisze:Wszystko imo rozbija się nie tyle o przekonania i ideologię ale o ekonomię.
Przykładowo. Między RM a Wyborczą (oraz inną "wrogą" prasę) jest widoczna symbioza. Dosłownie, jak między Tuskiem a Kaczyńskim...
Zgadzam się z tobą, ale tylko częściowo. DW bez rydzyjka pewnie dała by sobie radę. Rydzyjko bez GW z całą pewnością znalazło by sobie jakiegoś "wroga" do obrzucania go g... Natomiast czy nasz miłościwie panujący Tuskmozis I trwał by bez prezia? No to już takie pewne nie jest. A i prezio bez obecnej ekipy rządzącej miałby niełatwo. Choć ten ostatni pewnie by nie zginął. W wyszukiwaniu /tworzeniu wrogów jest w końcu niedościgłym mistrzem.
Ostatnio zmieniony 22 lip 2011, 19:12 przez PiotrRosa, łącznie zmieniany 2 razy.

1226
droga babciu może cię uraże ale słynę z tego ze mówię co myślę i nie owijam w bawełnę więc wybacz jak cie obrażi to co napiszę ale masz tak zryty beret że nawet logicznie nie myślisz...babcia lubi jeżdzić na innych ale nie lubi być ujeżdzana,wiec zacytuję wierszyk dla wyjasnienia i rozlużnienia atmosfery...

Ojcze nasz, któryś - jeszcze - jest u się w Toruniu
który na codzień jeździsz na tym samym "kuniu"
By ci dobry "Pam Bucek" pewnego dnia zdarzył
cobyś na nim rzyć tłustą i gębę odparzył...

Ty, co z niewyparzoną śmigasz po eterze
ooo - ty, którego żadna cholera nie bierze!
Ani po watykańsku, ni episkopalnie
nikt cię do się nie wezwie, nikt cię w ryj nie walnie -
- wiedz, że dopóty "alfons" służy swej k....wie
dopóki - niczym w dzbanku - "ucho" się nie urwie!!
Dopóki moher ciemny wysyła ci renty
Dopóty będziesz ględził, głupcze niepojęty...

Gdy odejdzie "do Nieba" ostatni moherek
I świecko-europejski powieje "wiaterek"
Który z mocą przewietrzy zatęchłe studyja
TV-TRWAM, oraz zwali anteny Radyja -
- wtedy skończy się "babce" przysłowiowe "sranie"
i zostaniesz na lodzie - "wysłuchaj nas, Panie"!!

Na razie, pókiś jeszcze funkcji nie pozbawion
Póki habit ozdabia smukłość twoich ramion
Póki śmigasz Maybachem Katoladu drogą
- daj sobie kmiocie pomóc - mądrzejsi pomogą!

Nie odmówią diagnozy zestrachani w spodnie
spec-psychiatrzy, co dawno "odeszli Przychodnie"...?
Sypnij ojczulu kasą a może niektórzy
Wrócą, gdzie jest ich miejsce, nim Naród się wkurzy,
i - niczym wóz urwany z jarzma swego wołu
- zmiażdży swoim impetem wszystkich was pospołu.

Może ocknie się który ciemniak, co od rana
miast strzec hipokratejskiej przysięgi mu danej -
- grał przed twoim "Radyjem" rolę tercyjana,
na kolanach mamrocząc do "Niekopulanej":
kwadranse, niuanse i inne godzinki,
robiąc najsłodsze minki do gips-figurynki...?

Może spręży się, wstanie, rzuciwszy w kąt gnozę
i wyda ci potrzebną psycholo-diagnozę?
Na mocy której ojcze nasz rozkokoszony
w kaftanik cię zawiną i osadzą w Tworki?
pomiędzy tobie znane komuno-potworki...?
We wnętrze bezklamkowej, należnej ci "kozy"!?
Byś się tam- nie w Radyju, i nie między nami -
- za bary chwycił z chorej psyche-potworkami?
Ostatnio zmieniony 22 lip 2011, 20:45 przez cayman, łącznie zmieniany 2 razy.

1227
Wczoraj byłem u znajomej co słucha RM.
Była audycja o...katastrofie smoleńskiej.
Oczywiście jak najwięcej słów przeciw Tuskowi.
Nie wiem co ma na przykład demokracja(polegająca między na wolnym wyborze) z tym, że Tusk nie chciał przeczytać białej księgi.
Jeśli komisja czy co tam nie ma czarnych skrzynek to nie ma wszystkich informacji a wyrwane z kontekstu mogłyby nie okazać całej prawdy i można byłoby tym manipulować(jak Świadkowie Jehowy wyrwanymi z kontekstu cytatami z Biblii) a tymczasem na antenie domagano się jak najszybszego ujawnienia raportu czy czego tam.
Ktoś powiedział o ustawie pozwalającej strzelać do wszystkich cywilów, lecz nie wiadomo jaki numer ustawy, nie wiadomo skąd taka informacja(skądś słuchacz usłyszał, lecz skąd to nie powiedział). Sugerowano też, że Tusk ponieważ jest tam jakimś głównym w tej komisji to może manipulować. Lecz równie dobrze może chce pokazać, że on taki uczciwy a reszta nie i tylko na nim można polegać - wszystko kwestią interpretacji, która i tak może z prawdą się mijać).
Były też sugestie, że jakby za PiS coś było lepiej, no ja nie odczułem.
I jeszcze określenia sugerujące, że Polska to cywilizacja łacińska.
Nie przypominam sobie by korzenie Polaków były w Rzymie.
Więc wnioski takie, że mnóstwo spekulacji, parę bredni i nic na temat ewangelizacji.
Śmiać mi się też chciało tam z posła Macierewicza.
Skoro wie już kto jest winny to po co w ogóle komisja, jakieś sądy..on już wie.
Skoro wie to zna cała prawdę i nie musi jej szukać.
On z góry wie już kto jest winny. Może też leciał tym Tupolewem tylko się katapultował?
:D
Znajoma twierdzi, ze w TV wszystkie media oprócz RM i TV Trwam gadają jednym głosem.
I dlatego ludzie tacy jak babcia podobno słuchają..ponoć nei mają wyboru.
Ponoć była na jednej jakiejś pielgrzymce czy coś i kamerzysta ponoć filmował pod sukienką..i nawet mnie nakłaniała bym poszedł i się przekonał jacy to są źli ludzie z Polsatu/TVN.
Ostatnio zmieniony 22 lip 2011, 21:07 przez Nebogipfel, łącznie zmieniany 2 razy.
Trzeba iść do przodu nie oglądając się za siebie.
ps. w Tym wpisie jest o alkoholu i seksie.

1228
Babcia pisze:... że zdanie to powiedział jeden z największych opluwaczy PiSu, RM i o.Rydzyka-Stefan Niesiołowski, ale tego manipulator Piotrrosa, juz nie raczył napisać.
Oj uważaj Babcia, uważaj z tym Niesiołkiem. Z tego co wiem, to jest już prawomocny wyrok sądowy, że musicie go przepraszać czule, a i 10.000,- z waszych rencinek i emeryturek wpadnie Stefkowi do kieszeni. Z waszych, waszych, no bo przecież nie z funduszu na tankowanie Maybacha ojczulka dyrektorka.
Ostatnio zmieniony 22 lip 2011, 22:16 przez PiotrRosa, łącznie zmieniany 2 razy.

1229
Stefan Niesiołowski to hańba dla Platformy i naszego parlamentaryzmu. To, że go tak delikatnie oceniłam wynika stąd, że nie używam brzydkich słów i nie nazwałam tego człowieka tak, jak na to zasłużył.
Ten chory człowiek opluwa RM,o.Rydzyka, biskupów, PiS i ś.p.Lecha Kaczyńskiego.
Uratować go mogą egzorcyzmy, ale tych trzeba się świadomie poddać, a na to się nie zanosi.
Kolegium Profesorów KUL wystosowało protest do marszałka sejmu za niegodziwe zachowanie tego osobnika.
Właściwie nie warto byłoby ruszać tej persony, ale ,że jego opluwanie dotyczy również RM, tenat tego haniebnego człowieka
został w tym wątku poruszony.
Ostatnio zmieniony 23 lip 2011, 8:25 przez Babcia, łącznie zmieniany 3 razy.

Wróć do „Religia - rozmowy rozmaite”