Wczoraj byłem u znajomej co słucha RM.
Była audycja o...katastrofie smoleńskiej.
Oczywiście jak najwięcej słów przeciw Tuskowi.
Nie wiem co ma na przykład demokracja(polegająca między na wolnym wyborze) z tym, że Tusk nie chciał przeczytać białej księgi.
Jeśli komisja czy co tam nie ma czarnych skrzynek to nie ma wszystkich informacji a wyrwane z kontekstu mogłyby nie okazać całej prawdy i można byłoby tym manipulować(jak Świadkowie Jehowy wyrwanymi z kontekstu cytatami z Biblii) a tymczasem na antenie domagano się jak najszybszego ujawnienia raportu czy czego tam.
Ktoś powiedział o ustawie pozwalającej strzelać do wszystkich cywilów, lecz nie wiadomo jaki numer ustawy, nie wiadomo skąd taka informacja(skądś słuchacz usłyszał, lecz skąd to nie powiedział). Sugerowano też, że Tusk ponieważ jest tam jakimś głównym w tej komisji to może manipulować. Lecz równie dobrze może chce pokazać, że on taki uczciwy a reszta nie i tylko na nim można polegać - wszystko kwestią interpretacji, która i tak może z prawdą się mijać).
Były też sugestie, że jakby za PiS coś było lepiej, no ja nie odczułem.
I jeszcze określenia sugerujące, że Polska to cywilizacja łacińska.
Nie przypominam sobie by korzenie Polaków były w Rzymie.
Więc wnioski takie, że mnóstwo spekulacji, parę bredni i nic na temat ewangelizacji.
Śmiać mi się też chciało tam z posła Macierewicza.
Skoro wie już kto jest winny to po co w ogóle komisja, jakieś sądy..on już wie.
Skoro wie to zna cała prawdę i nie musi jej szukać.
On z góry wie już kto jest winny. Może też leciał tym Tupolewem tylko się katapultował?
Znajoma twierdzi, ze w TV wszystkie media oprócz RM i TV Trwam gadają jednym głosem.
I dlatego ludzie tacy jak babcia podobno słuchają..ponoć nei mają wyboru.
Ponoć była na jednej jakiejś pielgrzymce czy coś i kamerzysta ponoć filmował pod sukienką..i nawet mnie nakłaniała bym poszedł i się przekonał jacy to są źli ludzie z Polsatu/TVN.
Trzeba iść do przodu nie oglądając się za siebie.
ps. w Tym wpisie jest o alkoholu i seksie.